Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Canapés – chlebové chipsy se salámovou pomazánkou

Ingredience

Na 10 porcí budeme potřebovat:

 

1 balení Mix Trio suchých salámů Schneider

1 balení pomazánkového másla

150 ml mléka

1 stroužek česneku

2 ředkvičky na ozdobu

1 svazek pažitky

 

150 g žitné celozrnné mouky

150 g pšeničné chlebové mouky

1 lžíci škrobu

teplou vodu

špetku mletého kmínu

sůl

Postup:

 

Nejdříve si připravíme těsto, potřebuje si totiž mírně odpočinout. Suché ingredience smícháme dohromady a přidáváme postupně teplou vodu, dokud se neutvoří pružné těsto. Necháme ho deset minut odpočívat a potom rozválíme ideálně ve strojku na těstoviny na tloušťku 1 mm anebo válečkem co nejtenčí. Podložíme pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů dozlatova. Potom rozlámeme na požadované tvary.

 

Salámy nakrájíme natenko na proužky a potom na malé kostičky smícháme s rozmíchaným mlékem a máslem. Nastrouháme česnek a osolíme. Pomocí dvou čajových lžiček vytvarujeme tzv. quenelle (noček). Ozdobíme pažitkou a ředkvičkami.

 

www.JakNaVelkeVeci.cz

www.schneider-food.cz

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!